Bygdegårdar

Blå Wingen

Blå Wingen är bygdegården i Husby-Långhundra socken i östra delen av Knivsta kommun. Bygdegårdsföreningen som äger och driver bygdegården är en ideell förening, ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund Brf, (öppnas i eget fönster). Bygdegården uppfördes i början av 1960-talet och har sitt ursprung i en manskapsrestaurang från Arlandas tidigaste år. Framsynta personer i bygden köpte restaurangbyggnaden och flyttade den till Husby-Långhundra där den gjordes om till en bygdegård.

Bygdegården utnyttjas av föreningen för egen verksamhet och hyrs ut till föreningar, organisationer och privatpersoner för sammankomster och fester av alla slag.

Blå Wingen är nu välutrustad med ljudanläggning och stark projektor för anslutning till dator. Hyr gärna Blå Wingen för konferens, möte eller kurs då projektor och ljudanläggning kommer väl till pass. Vi kan också medverka med filmvisning om du vill arrangera ett event för kunder, medarbetare o dyl då en intressant film kan vara en del i arrangemanget. Inget är längre omöjligt i Blå Wingen.

Information och bokning

Vägbeskrivning:
Blå Wingen ligger vid väg 77 mellan Knivsta och Rimbo, ca 15 km österut från E4-avfarten vid Knivsta.

Laggagården

Laggagården vid skolan och kyrkan i Lagga

tel 070 744 66 88

Läs mer om Lagga på: www.laggabygden.se

Staffansgården

Staffansgården är Långhundra IF:s klubblokal. Det är en bygdegård byggd 1925, belägen mitt i Knivsta. Nära till bad, skog och kartor, likväl som till allmänna kommunikationsmedel.

Staffansgården kan hyras för:
Möten, föreningsverksamhet, kurser, konferenser, barnkalas och fester. Det är också en utmärkt lokal för läger med övernattning på hårt underlag.

Staffansgården erbjuder:
Stor samlingslokal med scen. Köksdel med spis, micro, vanlig diskmaskin och kylskåp. Porslin för ca 70 personer.

Det finns även herr- och damdusch för ca 30-40 personer.

Information och bokning

Vägbeskrivning:
Ligger i centrala Knivsta på Staffansvägen 20

Vassunda bygdegård

Bygdegården ägs och drivs ideellt av Vassunda bygdegårdsförening. Bygdegården är en utmärkt lokal för alla tänkbara tillställningar som t ex fester, bröllop, styrelsemöten, auktioner mm.
Bygdegården stod klar att invigas 1937 tack vare många frivilliga bidrag i form av material och arbetskraft. Sedan dess har flera omfattande renoveringar gjorts, och underhåll och förbättringar sköts löpande av bygdegårdsföreningens styrelse.

Information och bokning

Vägbeskrivning:
Vassunda bygdegård ligger 2 mil söder om Uppsala, längs med väg 1039 mellan Vassunda och Sigtuna.
Från Knivsta åker du mot Vassunda och svänger vänster mot Sigtuna i Edeby. Bygdegården ligger på höger sida efter c:a 1km
Från Uppsala åker du gamla E4:an mot Märsta/Sigtuna.
Sväng höger mot Sigtuna i Vassunda så finner du bygdegården på höger sida efter c:a 1 km.

Östuna bygdegård

Östuna Bygdegård hyrs ut till privatpersoner, föreningar samt företag m.fl. Här finns möjligheter för dig som fyller 50, dop , bröllop ja det finns egentligen inga begränsningar till vad du kan göra i vår bygdegård.
Det finns ett stort kök med allt du behöver, parkering finns i anslutning till bygdegården.