Knivsta har en rik kulturhistoria och ett aktivt föreningsliv!

Knivsta kommun har ett rikt föreningsliv!

Det finns ett rikt utbud av kultur i Knivsta tack vare vårt aktiva föreningsliv! Här finns lokalteater, författare, musiker, körsång och konstnärer.

Knivsta har ingen kulturnämnd men det finns ett stort utbud att välja mellan av föreningar som ägnar sig åt idrott, kultur, friluftsliv med mera för såväl barn och ungdomar som vuxna. Tätorten och alla landsbygdsorter har också en mycket rik och spännande kulturhistoria som hålls vid liv blanda annat i våra aktiva hembygdsföreningar.

I Knivsta finns också kulturskolan som erbjuder kurser för alla Knivstabor mellan 0 och 20 år inom områden som tex cirkus, dans, drama/teater och musik.

Kulturföreningar

Föreningen Dansgänget
Föreningen Fridhem
Gredelbykyrkans kör
Knivsta Amatörkonstnärer
Knivsta Folkdanslag
Knivsta hembygdsgille
Knivsta kammarkör
Knivsta Kulturförening
Knivsta kulturkrets
Knivsta Musiksällskap
Knivstabibliotekets Vänner
Kören Låtar&Läten
Lagga spelmanslag
Lions Knivsta
Teater Suscena / KnivstaRevyn
Uppsala konstnärsklubb

Kulturpersonligheter och kändisar

Galleriet innehåller ett brett urval av personer som på ett eller annat sätt har en mer eller mindre stark anknytning till Knivstas kultur- och konsthistoria – klicka på bilden för att komma till galleriet.

Vill du veta vilka kulturevenemang som är på gång i Knivsta?

Vill du veta mer om Knivstas aktiva föreningar?

Kosmos vid Margarethaskolan

Skulpturen av Erik Ståhl är del av världens största modell av vårt solsystem: Sweden Solar System. Globen i Stockholm symboliserar solen och planeterna är avbildade av olika konstnärer i proportionell storlek och utplacerade med proportionellt avstånd från Globen i Sverige.

Åkerman & Lund

Orgelfabriken känner många till, men visste du att Åkerman 1860 byggde den stora läktarorgeln i Uppsala domkyrka, som fortfarande är i bruk?